SZAVAZZ! 2013-as start-up évértékelő

Kategória: Hazai pálya Started by

SZAVAZZ! 2013-as start-up évértékelő

Az INSIDER BLOG start-up szavazást hirdetett 2013 legsikeresebb start-up eseményeiből és szereplőiről. A blog a Climate-KIC programot is megemlítette – szavazzatok ránk!

Közben a közönségszavazás lezárult és mi a kövezkezőképpen szerepeltünk (idézet a blogból):

 

4 – AZ ÚJ BELÉPŐK A START-UP VILÁGBA 2013-BAN

szabo_balazs_index_3402012 nagy belépőjeként Szabó Balázst és az Invendort tartottam. Be is jött a jóslatom! Balázs fantasztikus cikket írt a Forbes-nak! És társával (főnökével) Imre Zsomborral behozták a Startup Saunát, plusz a Pioneers Unplugged rendezvényt, illetve Londonban is demo day-t tartottak. De 2013-ban még több sikeres új személyiség és cég jelent meg a start-up világban.

Tőlük 2014-ben is sokat várhatunk, íme a lista:

 

Képernyőfotó 2014-01-31 - 23.53.01

Képernyőfotó 2014-01-31 - 23.52.16

Indoklás: Valner Szabolcs fantasztikus rajtott vett 2013-ban, több eseményen is részt vett, majd inkubátorával az egyik nyertese lett a Gazellának. A Rocket Side inkubátor egyelőre csendben van, de szerintem 2014 nagy felfedezettje lesz. Ha megnézitek új programját, akkor olyan nagy nevek vannak benne, mint a Blackbox alapítója… mindezt csendben… (és anno ilyen nevekkel nem nyert a Gazellán, nem is értem).

eit climate kicÉrdemes lesz rájuk nagyon figyelni (!), ők biztosan nagy inkubátor lesznek! Végül az Európai Uniós hátterű Climate-KIC, aminek én is inkubálom a cleantech start-upjait. Zentkó László (Negos) és Kovács Zoltán (MyCorporation Incubation) vezetésével nagyon potens csapat indult meg és hamarosan olyan start-up háttér és infrastruktúra épül a vezetésükkel, amely 2014. meghatározó start-up szereplőivé teheti a Climate-et és a mögötte álló MyCo-t is. Figyeljétek őket is, meglátjátok! (Itt összeférhetetlen vagyok, lásd érdekeltségem van a MyCo-ban!)  Benkő Vilmos (AmCham elnök)  régóta oktatja a hazai vállalatvezetőket és start-up-okat, számos esemény mentora volt. Ő is erős start-up programmal jön ki 2014-ben, érdemes lesz Vilmosra is figyelni, aki a DBH támogatásával inkubátort gründolt.

—–

Köszönjük az INSIDER BLOG-nak, hogy megemlített minket!

És köszönjük a ránk szavazóknak, hogy mellettünk voksoltak!

Hozzászólás