Elindítottuk a 2014-es Climate-KIC Accelerációt!

Kategória: Blogzine, Hírek Started by

Elindítottuk a 2014-es Climate-KIC Accelerációt!

A tavalyi 14 start-up után, idén 40 db start-up (!) inkubációját tervezzük. Ma sajtótájékoztatón jelentettük be, hogy elindítottuk az Európai Unió által finanszírozott Climate-KIC Acceleration Programme-ot. Jelentkezni a MyCo website-ján lehet! Az első oktatásái kurzus április 8-án lesz!

A budapesti MyCo irodában tartott sajtótájékoztatón Kovács Zoltán, MyCo ügyvezető és régiós programvezető ismertette az idénre tervezett inkubáció menetét. Ennek lényege, hogy 8 hetes kurzusokban, az európai szervezet módszertana alapján: 3 szinten történik a start-up-ok fejlesztése. Lesz üzleti és pénzügyi kurzus (ez utóbbira nagy szükség van!), illetve Benkő Vilmos (Amcham elnök) prezentációs tréninget tart.

20140318_141600

 

Zsembera Gábor, a Climate-KIC képviseletében tájékoztatta a nyilvánosságot az európai klímainnovációs szervezet céljairól és arról, hogy a magyar inkubációs modell sikere révén idén a MyCo két másik országgal együtt (UK, ESP) végezheti kiemelt régióként az accelerációs (azaz piac-fejlesztési) programot.

 

Ehhez kiemelt partnerként az EY (Ernst and Young) és az IBM Magyarország csatlakozik. Mindketten a mentorálásban és a projektek piaci validálásában adnak támogatást, továbbá az IBM az inkubációs folyamat, interaktív részeinél (workshop-ok) a tréneri helyet is biztosítja.

Végül a Valoro szervezeti tanácsadó cég munkatársa, Kovács Eszter beszámolt a tavaly inkubációban részt vett start-up-ok véleményéről. Ez alapján egyöntetűen hatékony és sikeres cégfejlesztés zajlott a MyCo “műhelyében”, ahol a 14 db cégből 1 kockázati tőkebefektetést kapott, 2 további cég pedig a tőkebevonás előtt áll.

20140318_144753

A csapatok az inkubációt követeőn elkezdtek közösen dolgozni és sikerként értékelik a közös munkát, amely 2013-ban hétről hétre zajlott a MyCo vezetésével. Íme a 2013-as inkubációs munka értékelése:

 

 

Hamarosan összegyűjtjük, hogy a sajtó miként tudósított az eseményről.

Hozzászólás