A MyCo Incubation 2012 óta inkubálja az Európai Unió által finanszírozott és 6 régióban működtetett Climate-KIC Entrepreneurship Programot. Az európai hatókörű programban bármely magyar stratup és vállalkozó  jelentkezhet, amennyiben olyan innovációs ötletet szeretne piacra vinni, amely a klímainnovációval, a széndioxid kibocsátással és a fenntartható gazdasági fejlődéssel kapcsolatos.

 

2014-ben 40 db start-up inkubációja

A MyCo Incubation 2012 óta végez inkubációs tevékenységet, amely fő fókusza a „cleantech” iparág. A MyCo Incubation éves szinten 200-300 db ötlet meghallgatását és szűrését végzi, majd 2012-ben 14 db start-up üzletfejlesztését és inkubációját végezte, amely 2014-ben várhatóan 40 db projektre növekszik. Az inkubációs tevékenységének alappillére az Európai Unió által, direkt brüsszeli forrásból finanszírozott Climate-KIC Entreprenurship Program.

Hazánk kiemelt régiós inkubációs központ lett

A Climate-KIC Akcelerációs Program megvalósítására az Európai Unió idén három kiemelt régióban: West Midlands (UK), Valencia (Spain) és Közép-Magyarország (Hungary), összesen 260 millió forintnyi kiemelt, támogatási keretet biztosít start-up fejlesztésre a program révén. Ez a tavaly Magyarországon végzett inkubációs munka sikerét mutatja, amely során a magyar régió immár a kiemelt akcelerációs programot valósíthatja meg. Így a tavalyi 14 db start-up  üzletfejlesztése helyett, idén csaknem 40 db start-up-ot tervez inkubálni és fejleszteni az inkubációt végző MyCo Incubation Kft.

Sikerek bemutatása

A tavalyi program sikerét mutatja, hogy a 2013-ban résztvevő 14 db start-up-ból egy start-up, a Recobin kft. 2013. Őszén kockázati tőkéhez jutott, továbbá 2013-ban 5 db start-up sikerrel megkezdte piaci működését. Ezek a piacon sikeresen működő és árbevételt realizáló start-up-ok többek között a következőek: ISB–ház (elemes házakat gyártó vállalkozás), Gourmet Garden (zöld-városi tereket és zöldséges szigeteket alkotó vállalkozás), Magic Rock (organikus műtrágya-adalék gyártó), ReThink Bioploimer (biopolimer anyagtechnológiai projekt), ReSono (zajszennyezetség mérő), Urban Heroes (smart city megoldások).